Rallylydnad

jag och Vilma

Rallylydnad - en hundsport för alla

Rallylydnad är en utmärkt aktivering för den vanliga familjehunden, unga och gamla, små och stora, kort- eller långhåriga tränar och tävlar sida vid sida. Rallylyddnad går ut på att man tar sig igenom en bana med skyltar tillsammans med sin hund, på varje skylt står ett moment som hunden ska genomföra. Det kan exempelvis vara sitt, ligg, slalom eller passera förbi en leksak utan att falla för frestelsen att plocka upp den. Ledorden är ”glädje” och ”samarbete”, vilket också är en mycket bra beskrivning av sporten.

Många moment är väldigt användbara i vardagen! När du tränar Rallylydnad kommer du att märka att din hund blir mer följsam och uppmärksam på dig även i andra situationer.

Börja med Rallylydnad

Det krävs inte mycket förkunskaper för att sätta igång med Rallylydnad och alla hundar kan utöva sporten. Några grundkunskaper som sitt, ligg och att hunden kan ställa sig upp på kommando är bra förutsättningar för att börja. Hos Brukshundsklubben finns det skyltar för nybörjare att starta sin träning med, se mer under rubriken moment/skyltar.

Börja träna rallylydnad

Det krävs inga stora förkunskaper för att komma igång, men det underlättar om hunden kan några grunder så som sitt, ligg och ställa sig upp på signal.

"Texten är skriven av Fanny Modig"

 

Mer information kring Rallylydnad hittar du på Svenska brukshundsklubbens hemsida